Tweed Run Budapest 2013 ősz
2014. március 18., kedd
Gangszter Péntek - 2013 - 52. hét
AZ ÍR WHISKEY
Szerző: William Von Falcon
A legtöbb ír whiskey-t háromszor párolják le. A törvény szerint az ír whiskey-t Írországban kell készíteni és legalább három évig fahordóban kell érlelni, bár általában az érlelés ennél három-négyszer hosszabb ideig tart. A legtöbb esetben a malátát nem tőzegfüsttel szárítják, de a fő kivétel a Connemara Peated Single Malt Irish Whiskey.
Típusát tekintve a single malt, single grain, blended valamint a kizárólag itt gyártott pure pot still whiskey fajta fordul elő. A blended whiskey esetén a single grain összetevőhöz keverhetnek akár single malt, akár pure pot still fajtát, a végeredményt általában nem különböztetik meg.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése